Кратка атака – тенис на маса

Здравейте,

Днес ще Ви говорим за кратката атака, в тениса на маса. Постарахме се да открием и преведем на български език американска статия. Надяваме се да Ви хареса стила и да го прилагате и напрактика.

Особеностите на този стил:

  1. Трябва да имате много по-агресивна нагласа: Ако използвате този стил трябва да бъдете много агресивни. Трябва да имате много бързи ръце, в противен случай този стил на игра в тениса на маса няма да бъде ефективен за Вас. Основното е, че трябва да атакувате противника си агресивно, като стоите близо до масата. В противен случай той лесно би Ви преодолял с „въртене“, затова задачата Ви е да подходите още от самото начало супер агресивно и да се опитате да правите максимално силни удари възможно най-близо до мрежата.
  2. Стратегия „Котка и мишка“: Много ефективна. Трябва да отблъснете противника делеч от масата с много силни и дълги бекхенди. Тогава той би се отдръпнал от масата с надежда за нанасяне на много силен удар. Тук е момента когато Вие трябва да го върнете отново близо до масата с много лек удар, след което отново изпълнявате много силен и дълъг удар, с който го отблъсквате отново.
  3. Важността на удрянето, а не въртенето:Първото умение, което Ви трябва е правилното удряне на пинг-понг топчето. Свивате леко ръката в китката за по – голяма сила, след което нанасяте силен удар директно на точето с главата на ракетата.  Това води до съответното завъртане на топчето. Характерното при тези удари е, че имат ниска траектория и се „плъзват“ от масата много лесно.
  4. Важността на уменята за блокиране на удари: Трябва да прекарате много време в усъвършенставане на своите умения за блокиране на удари чрез бекхенд-а си. Това ще Ви помогне да блокирате последователни забивки. След това трябва да се научите на по-сложни блокирания.

Цялата статия можете да намерите на адрес: http://tabletennis.about.com/od/basicconcepts/a/use_short_pips2.htm